"Твори добро"

 

Всесвітній день доброти святкують 13 листопада. Саме цього дня 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано нове свято.  Цілі і завдання організації – надихати людей на добрі вчинки і сприяти поліпшенню життя у світі за допомогою добрих вчинків.
Долучитися може кожен охочий – головне, щоб людина хотіла і була готова допомагати іншим. Глобальне прагнення учасників руху – створити світ, здатний співчувати і виявляти доброту.
Символом свята є відкрите серце. А суть святкування в тому, щоб нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги в сучасному житті.
Творити добрі справи – неймовірно просто, добро не вимірюється грошима, часом – не вимагає багато часу і сил, головне – почати. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса, в тому числі й для самої людини, хто це добро робить. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

Приєднуйтеся до цього доброго, чудового свята. Адже це так просто – посміхніться прохожому, обійміть батьків або друга, зробіть комплімент, подаруйте квіти сусідці чи незнайомці, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, переведіть бабусю через дорогу, змайструйте і повісьте на вулиці годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня чи цуценя...

І, звичайно ж, бажано творити добро щодня, а не лише у Всесвітній день доброти.



Коментарі

Популярні публікації